2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Macron telefonon értesítette Johannist, hogy Franciaország támogatja Kövesit

2019. július 20. 10:59, utolsó frissítés: 10:59

Emanuel Macron francia köztársasági elnök arról értesítette Klaus Johannis államfőt, hogy Franciaország támogatja, hogy Laura Codruţa Kövesi elnyerje az európai főügyészi tisztséget. A két elnök pénteken beszélt egymással telefonon - tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

"A két elnök közötti jó viszony szellemében Emanuel Macron arról tájékoztatta Klaus Johannist, hogy Franciaország visszavonja Jean-Francois Bohnert jelölését és Laura Codruţa Kövesit támogatja, hogy elnyerje az európai főügyészi tisztséget" írja az elnöki hivatal közleményében.

Az Európai Parlament elmúlt mandátumában, miután az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága (CONT) és Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) meghallgatta a jelölteket, Kövesi kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve a szűkített listán szereplő másik két jelöltet, a francia Jean-Francois Bohnert-t és a német Andres Rittert, ezért Kövesi az EP preferált jelöltje.

Az Európai Bizottság jelöltje a francia Jean-Francois Bohnert.

A korábbi EP mandátumának végéig sorra került egyeztető tárgyalásokon egyik fél sem volt hajlandó lemondani saját jelöltjéről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS