2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ha nem mond le a CNAS elnöke, akkor leváltják

2019. július 20. 12:41, utolsó frissítés: 12:41

Ha az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Răzvan Vulcănescu nem mond le önszántából tisztségéről, meneszteni fogják - mondta péntek este Viorica Dăncilă miniszterelnök.


"Răzvan Vulcănescunak meg kell értenie, hogy ez nem opcionális, hanem kötelező. Ha ő nem hajlandó lemondani, az egészségügyi miniszterrel le fogjuk váltani, és másvalakit nevezünk ki a helyére. Én nem kérdeztem tőle, hogy le akar-e mondani tisztségéről, azt mondtam, hogy le kell mondania és ezt is fogja tenni" - fogalmazott Viorica Dăncilă egy besztercei sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök szerint a CNAS jövendőbeli vezetőjének olyan embernek kell lennie, "aki képes válaszolni a rendszer minden kihívására, ugyanakkor nagy gonddal választja ki a sajtószóvivőjét". "Én soha nem fogom elfogadni, hogy valaki sértegesse a román állampolgárokat" - nyomatékosította a kormányfő.

A CNAS szóvivője, Daniel Osmanovici úgy fogalmazott szerdán egy rádióinterjúban az informatikai rendszer meghibásodása kapcsán, hogy "az emberek mindenképpen meghalnak, a rendszerrel és a rendszer nélkül is".

Másnap - miután a kormányfő és az egészségügyi miniszter is a lemondását kérte - Răzvan Vulcănescu az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, nem áll szándékában távozni posztjáról.

"Pillanatnyilag nem számolok a lemondás lehetőségével. Nem érzem magam vétkesnek az informatikai rendszer hibájáért. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket folyamatukban kell megvizsgálni, figyelembe kell venni, hogy miért alakult ki ez a helyzet" - mondta akkor Vulcănescu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS