2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD főtitkára máris Dan Barnát és Dacian Cioloşt támadja

2019. július 21. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna saját, illetve azok érdekeinek védelméért harcol, akik ismét hatalomra akarják juttatni Romániában a "nulla kormányt és miniszterelnököt" - véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

Egy vasárnapi Facebook-bejegyzésben Mihai Fifor azt írja, Barna "ismét meg akarja nekünk adni a 'nagy esélyt' arra, hogy a nulla kormány létrehozója", Dacian Cioloş legyen a miniszterelnök. A pártfőtitkár szerint bár a Cioloş-féle szakértői kabinet nem tudott eredményeket felmutatni, a volt miniszterelnök "megengedi magának, hogy leckét adjon az egyetlen felelős és jól teljesítő kormánynak, a PSD és ALDE alkotta kabinetnek".

"Dan Barnára visszatérve, kötnénk vele egy fogadást. Fogadjunk, hogy ha már ilyen őszintének állítja be magát, a következő időszakban átláthatóságról tesz majd tanúbizonyságot az állammal kötött szerződések kapcsán is. Lehet, kiderül, hogy a romániai politika új embere, Dan Barna, nem több egy nagyon régi játékosnál, aki most saját, illetve azok érdekeit próbálja védeni, akik ismét hatalomra akarják juttatni Romániában a nulla kormányt és miniszterelnököt" - áll még Fifor bejegyzésében.

Dan Barna és Dacian Cioloş egy vasárnapi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy megállapodásra jutott a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja egy választási szövetség létrehozásáról, amellyel az államfő-, a helyhatósági és a parlamenti választásokon is indulni fognak. A két alakulat elnöke megerősítette, hogy Dan Barna lesz a szövetség jelöltje a novemberi államfőválasztáson, Dacian Cioloşt pedig a kormányfői tisztségre jelölik majd. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS