2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Firea azt állítja, hogy legyőzné Johannist az elnökválasztáson

2019. július 23. 09:19, utolsó frissítés: 09:19

Képes lenne legyőzni Klaus Johannis hivatalban lévő államfőt, hogyha a novemberi elnökválasztáson a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Pro Románia közös jelöltjeként indulna - jelentette ki hétfő este a B1 televíziónak adott interjúban Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere.


"Próbálom meggyőzni kollégáimat, hogy a PSD-nek olyan jelöltre van szüksége, aki képes küzdeni, hogy megnyerje a választásokat. Gyakran hallok olyanokat, hogy "a PSD az európai parlamenti választásokon elszenvedett vereség után elégedett lehet, ha bejut a második fordulóba'. Én nem értek egyet ilyesmivel. (...) Én képes lennék legyőzni Klaus Iohannis elnököt, ha a PSD, az ALDE és a Pro Romania közös jelöltjeként indulnék. Meg vagyok győződve arról, hogy győzhetnénk ezzel a választási szövetséggel, amit USL 2-nek nevezhetnénk (...). Az a kérdés, hogy hogy juss a közös jelölt pozícióba. Egyelőre jelölt vagyok a jelöltségre' - mondta Firea.

Firea szerint, ha a baloldal 'felaprózza erejét', a jobboldal jelöltjét segíti.

Megerősítette: a PSD vezetőségének keddi ülésén megpályázza az elnökjelölti pozíciót.

Megjegyezte: az utóbbi időben készített közvélemény-kutatások szerint ő vezet a lehetséges elnökjelöltek népszerűségi versenyében, majd 'nagyon szorosan mögötte' következik Klaus Johannis, míg Viorica Dăncilă 'a párt népszerűségének megfelelő' 25-26 százalékon van.

Firea cáfolta azokat a híreket, hogy esetleg a Pro Románia jelöltjeként indulna az elnökválasztáson.

Gabriela Firea szerint az önkormányzati választások eredménye az elnökválasztáson elért eredménytől függ.(agerpres)

Nyitókép: Stirile Kanal D

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS