2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szász Jenő nem árulja el, volt-e köze a Gálfi Árpád elleni puccshoz

2019. július 25. 16:28, utolsó frissítés: 16:35

Nem az ő hatásköre, hogy a székelyudvarhelyi, Gálfi Árpád elleni polgári pártos "puccsot" kommentálja - mondta Szász Jenő, volt székelyudvarhelyi polgármester, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet vezetője.


A Transindex arról kérdezte volna, hogy van-e köze Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester igencsak vitatott körülmények között történt, június 15-i leváltásához, illetve helytállóak-e azok az információk, amelyek szerint a puccsot Szász Jenőhöz közel álló, vagy a Nemzetstratégiai Intézet alkalmazásában álló személyek kezdeményezték volna.

Hiába próbáltuk meggyőzni az elnököt, hogy az ő érdeke is tiszta vizet önteni a pohárba, ő többször hangoztatta, hogy székelyudvarhelyi ügyekben nem nyilatkozik.

Gálfi a leváltása utáni napon azt írta ki Facebookra, hogy „nyílt titok volt, hogy már több mint egy éve a személyem és a helyi 7 tagú elnökség 4 tagja között egyre feszültebb a légkör. Olyan négy személlyel voltak egyre gyakrabban nézeteltéréseim, akiket a helyi média és a közvélemény gyűjtőnéven egyszerűen csak »Szász Jenő emberei«-ként nevez meg a leggyakrabban” – írta Gálfi.

Ugyanakkor a közösségi médiában ennél sarkosabb megfogalmazások is megjelentek. Egy, a Székelyudvarhely látszat és valóság elnevezésű Facebook-oldalon megjelent cikk például arról írt, hogy Szász Jenő irányítása alatt tucatnyi új tagot vettek fel az MPP-be, többnyire Gálfi ellenfeleit. A cikk szerzője arra is utalt, hogy Szász az NSKI alkalamzásában álló emberekkel védi a saját érdekeit. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS