2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Semjén Zsolt nem árulta el, mit gondol arról, hogy elítélték Olosz Gergelyt

2019. július 26. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

Miért kellene erről véleményem legyen - kérdezett vissza Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese Tusványoson a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy korrupció miatt elítélték Olosz Gergelyt.


Amikor azt mondtuk, hogy nem is olyan régen még egy fotón szerepeltek az akkor még csak eljárás előtt álló, és azóta jogerősen elítélt Olosszal, azt a választ kaptuk, hogy micsoda hülyeség ez a kérdés.

Mielőtt Semjén elment volna, azért még megkérdeztük, hogy korábban jártak-e együtt vadászni Olosszal, amire csak annyit mondott: tudtommal Olosz Gergely nem is szokott vadászni.

Az erdélyi magyar közbeszédben régóta tényként kezelik, hogy Olosz a KDNP elnökének, Semjén Zsoltnak a pártfogoltja. Állítólag Semjén befolyásának volt köszönhető az is, hogy Olosz 2002-ben szenátusi mandátumért indult, annak ellenére, hogy tudni lehetett már, eljárást indít ellene a Korrupcióellenes Ügyészség.

Lapunk egy 2013-as összefoglalója szerint Semjén először Kelemen Hunort kereste meg azzal a kéréssel, hogy Oloszt jelöljék egy szenátori vagy egy képviselői mandátumra, azonban a szövetségi elnök azzal hárított, hogy az ügyben a háromszéki RMDSZ-vezetők az illetékesek.

A háromszéki RMDSZ vezetősége, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor megyei tanácselnök nem mondott nemet a KDNP elnökének kérésére, és megszavazta, hogy Olosz jelöltként induljon a felső-háromszéki szenátori választókerületben. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS