2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă arra kéri a pártokat, ne politizálják a caracali ügyet

2019. július 27. 15:57, utolsó frissítés: 15:58

A kormányfő arra kérte szombaton a pártokat, hogy ne politizálják el a caracali ügyet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a tragédia miatt a Szociáldemokrata Párt elhalasztja augusztus 3-ára tervezett kongresszusát.


'Felelős hozzáállást kérek a pártok részéről, és kérem, hogy ne próbálják elpolitizálni ezt a kérdést. (...) Már elhalasztottuk a PSD augusztus 3-ára tervezett kongresszusát, mert határozott lépésekre van szükségünk, hogy helyreigazítsuk azokat a procedurális hibákat, amelyek egy ártatlan gyermek halálához vezettek' - mondta szombaton a kormánypalotában nyilatkozó Viorica Dăncilă.

'Minden családot, minden romániai állampolgárt biztosítok, hogy a vétkesek felelni fognak, funkciótól függetlenül. Senkinek nem fogom megengedni, hogy az emberek biztonságával és életével játsszon. Emberként és anyaként együttérzek az összetört családtagokkal, és mindent meg fogok tenni, hogy támogassam őket. Biztosítom őket, hogy senki nem fogja megúszni büntetlenül, ami történt' - tette hozzá a miniszterelnök.

(agerpres)

Fotó: Digi24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS