2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Intézményközi munkacsoportot hoznak létre a krízishelyzetekre adott hatósági reakciók felgyorsítására

2019. július 27. 16:17, utolsó frissítés: 16:17

Viorica Dăncilă intézményközi munkacsoport létrehozásáról döntött, amelynek az lesz a feladata, hogy cselekvési tervet dolgozzon ki gyors közbelépést igénylő, kritikus helyzetekre. Ezt maga a kormányfő jelentette be a Victoria-palotában, ahova tervezett Bákó megyei látogatását megszakítva tért vissza a Caracalon eltűnt és feltételezhetően meggyilkolt kiskorú lány ügye miatt.


A miniszterelnök arról számolt be, hogy sürgős megbeszélést tartott Nicolae Moga belügyminiszterrel, aki tájékoztatta a caracali ügy legfrissebb fejleményeiről és a következő napok cselekvési tervéről.

A belügyminisztert arra kérte, hogy térjen vissza Caracalba és a helyszínen koordinálja a nyomozást. Ugyanakkor sürgősségi találkozóra hívta Raed Arafat belügyi államtitkárt, az országos katasztrófavédelem vezetőjét, valamint Sorinel Vasilcát, a Speciális Távközlési Szolgálat vezérigazgatóját és Alexandru Petrescu távközlési minisztert is.

Azt is elmondta: intézményközi munkacsoportot hoznak létre a krízishelyzetekre adott hatósági reakciók felgyorsítására, és ezt a munkacsoportot tervei szerint Raed Arafat fogja vezetni. A munkacsoport létrehozását a Legfelsőbb Védelmi Tanács keddi ülésén fogja a testület elé terjeszteni, alelnöki minőségében - tette hozzá a kormányfő.

'Beszéltem már Arafat úrral, az a célunk, hogy maximum 15 napon belül elkészüljünk az elemzéssel és a cselekvési tervvel. Már menesztettem a Román Rendőrség vezetőjét, Ioan Buda kvesztort, az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes főfelügyelőjét és Olt megye alprefektusát. Olt megye prefektusát a menesztés érdekében visszahívtuk szabadságáról. Nem csak a vezetőket, hanem mindenkit meneszteni fogunk, vagy a törvényes következményekkel kell számolnia, aki részese volt ennek a folyamatnak és hibásan kezelte a helyzetet' - jelentette ki Dăncilă.

A kormányfő ugyanakkor azt kérte, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács keddi ülésén részletes beszámolót kapjon a caracali történésekről, amelyben a felelősök percről-perce ismertetnek minden mozzanatot, amely az eltűnt lány első segélyhívásától kezdve történt.

(agerpres)

Fotó: Digi24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS