2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Caracali ügy: Több ezren tüntettek a belügyminisztérium székháza előtt szombat este

2019. július 28. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

Szombat este több ezren tüntettek a fővárosi Forradalom (Revoluţiei) téren, a belügyminisztérium székhelye előtt, bírálva azt a módot, ahogy a hatóságok eljártak a héten eltűnt 15 éves lány esetében.


A tüntetők először a Victoriei téren, a kormány székháza előtt gyülekeztek, majd a belügyminisztérium elé vonultak, ahol este 9 óra körül már több ezer személy gyűlt össze. A tiltakozók egy perc néma csenddel adóztak az eltűnt tizenéves emlékének, és gyertyákat gyújtottak a minisztérium lépcsőin.

Ugyanakkor kormányellenes jelszavakat skandálták, illetve az eltűnt lány, Alexandra nevét kiabálták.

Egy adott pillanatban körülvették az Antena 3 televízió forgatócsoportját, és szidalmazni kezdték, de fizikailag nem bántalmazták őket. A tévéseket a csendőrök menekítették ki a tiltakozók gyűrűjéből.

A tüntetés további incidensek nélkül ért véget.

A 15 éves, Olt megyei Alexandra Măceşanu stoppal indult Caracalba négy nappal ezelőtt, és többé nem került haza. A lány háromszor kért segítséget az 112-es sürgősségi számon, jelezve, hogy egy férfi tartja fogva. A hatóságok azonban csak 19 órával később találták meg a helyszínt, ahol csontokra és ékszerekre bukkantak. A helyszínen azonosított 66 éves férfi előzetes letartóztatásban van, a csontokról törvényszéki orvostani vizsgálat fogja megállapítani, hogy emberi eredetűek-e.

(agerpres)

Fotó: Pro TV

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS