2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Raed Arafat vezeti majd azt a parancsnokságot, amely a caracali ügy miatt jött létre

2019. július 30. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

Parancsnoksággá alakítaná át a caracali tragédia miatt létrehozott intézményközi munkacsoportot Viorica Dăncilă.


A kormányfő a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén tesz erre javaslatot. A parancsnokságot szintén a belügyminisztérium katasztrófavédelemért felelő osztályának vezetője, Raed Arafat fogja vezetni a miniszterelnök elgondolása szerint.

Dăncilă a Facebookon tette közzé véleményét, miszerint a caracali gyilkosság kapcsán egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, és a féligazságok terjedése kommunikációs káoszhoz vezetett, ezért mielőbb ki kell deríteni az üggyel kapcsolatos teljes valóságot.

Javasolni fogja, hogy a gyilkosság után alakult intézményközi munkacsoportot parancsnoksággá alakítsák át, amelyet Raed Arafat belügyi államtitkár vezet majd. Ez a testület 6 óránként fogja tájékoztatni a közvéleményt a nyomozás fejleményeiről, miután ez központosítja az összes információt az ügyben.

Dăncilă kifejtette, a belügyminisztériumi jelentés alapján egyes felelősök szakmaiatlanul, felelőtlenül, sőt, valósággal embertelenül viszonyultak a helyzethez, ezért kérni fogja mindazok menesztését, akik nem jártak el megfelelően az 112-es hívószámra érkezett segélykérés kapcsán.

Javasolni fogja ugyanakkor, hogy sokkal szigorúbb feltételek mellett alkalmazzák a segélyhívó számot kezelő belügyi alkalmazottakat, majd intenzív képzésekre és rendszeres kiértékelésekre kötelezzék őket. (agerpres)

Nyitókép: Romania libera

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS