2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Fifor nem szeretné, hogy megismétlődjenek a tavaly augusztus 10-én történtek

2019. augusztus 06. 12:38, utolsó frissítés: 12:38

Békés és törvénytisztelő magatartásra kérte Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter mindazokat, akik részt akarnak venni az augusztus 10-ére tervezett tüntetésen.


„Arra szeretném kérni mindazokat, akik tüntetésre készülnek a főváros különböző pontjain, hogy békésen tüntessenek, egy percig se feledjék, hogy európai állam vagyunk, ahol az állampolgárnak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Ez természetes dolog, ezért soha nem fogunk kísérletet tenni a megakadályozására. Ha az állampolgárok tüntetni akarnak, tüntessenek. De hangsúlyozni szeretném kérésemet, hogy mindenki, aki részt fog venni a tüntetésen, békésen tegye azt, betartva a törvényt. Semmi szín alatt nem akarjuk, hogy megismétlődjön az, ami tavaly augusztus 10-én történt” - mondta Fifor a belügyminisztérium székhelyén.

Az augusztus 10-ére tervezett tüntetésre a közösségi hálón toborozzák a résztvevőket. A tüntetésre a bukaresti Victoriei téren kerül majd sor.

Tavaly augusztus 10-én a több tízezer résztvevőt megmozgató kormányellenes tüntetésnek hatósági beavatkozás vetett véget. Több száz személy megsérült, és jelenleg is ügyészségi kivizsgálás folyik a történtekkel kapcsolatban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS