2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A miniszterelnöknél öten is nagyobb eséllyel pályázhatnának az államfői tisztségre

2019. augusztus 06. 15:36, utolsó frissítés: 15:36

Még mindig Klaus Johannis államfő a legesélyesebb arra, hogy a következő elnöki ciklusban is ő töltse be az államfői tisztséget, derül ki az Europa FM által megrendelt és közzétett közvélemény-kutatásból.

Johannis után - igaz, jócskán lemaradva - de Călin Popescu-Tăriceanura, az ALDE és a szenátus elnökére szavaznának a legtöbben, ha most vasárnap tartanák az elnökválasztást. Tăriceanu jelenleg a szavazatok 13,8 százalékán áll a biztos szavazók körében, míg Victor Ponta, egykori miniszterelnök és a Pro Románia elnöke jelenleg 12,9 százalékos támogatottsággal bír.

Forrás: Europa FMForrás: Europa FM


Őket követi Dacian Cioloş, a PLUS elnöke 10,4 százalékkal, míg Dan Barna, az USR elnöke és az USR-PLUS választási szövetség hivatalos elnökjelöltje 9,4 százalékos támogatottsággal bír.

Csupán a lista hatodik helyén szerepel Viorica Dăncilă miniszterelnök, a PSD jelöltje, aki 7,5 százalékon áll. Kelemen Hunorra, a RMDSZ elnökére a biztos szavazók 2,8 százaléka voksolna, míg Eugen Tomac PMP-elnököt jelenleg 1,5 százalékuk támogatná.

A felmérést 2019. július 15. és augusztus 2. között végezték, 1010 szavazásra jogosult személy megkérdezésével. A hibahatár +/-3%.

(adevărul)

Nyitókép: Digi24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS