2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu bejelentette, hogy szövetséget köt Pontával, aztán gyorsan visszavonta

2019. augusztus 07. 12:14, utolsó frissítés: 12:57

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetsége (ALDE) elnöke szerdán azt közölte a közösségi médiában, hogy Victor Pontával, a Pro România párt elnökével úgy döntöttek, hogy egy "politikai szövetséget, és közös parlamenti csoportot hoznak létre.""Ma reggel gyümölcsöző beszélgetést folytattam a Pro România elnökével, Victor Pontával, és eldöntöttük, hogy politikai szövetséget hozunk létre. Az ALDE-nak és a Pro Românianak közös parlamenti csoportja is lesz, ezzel a PSD és a PNL után a harmadik legerősebb erővé válik a parlamentben. A következő időszakban a két politikai erő munkacsoportjai találkozni fognak, hogy meghatározzák a Szövetség projektjét és az együttműködés protokollját" - írta a pártelnök a Facebookra.

Victor Ponta pártelnököt két héttel ezelőtt kérdezték arról hogy összefogna-e az ALDE-val, akkor ő azt mondta, amennyiben az ALDE kilép a kormányból, annyiban lehet beszélni a témáról. A másik lehetőség a parlamenti közös csoport létrehozására az lenne, ha a Pro Româniát is bevennék a kormánykoalícióba, ettől a lehetőségtől azonban Pontáék többször is elhatárolódtak.

Jelenleg az ALDE-nak 31, a Pro Româniának 14 képviselője van a parlamentben.


Frissítés: Tăriceanu Facebook-oldalán időközben módosították a szöveget, és az "eldöntöttük" helyére a "tárgyaltunk róla" kifejezés került. Ez azt jelenti, hogy mégsem született meg a megállapodás a két párt között.

Mindezt azután tette, hogy Victor Ponta is reagált Facebookon, ő meg megismételte amit július 22-én mondott, azaz, hogy csak akkor köthetnek szövetséget, ha az ALDE kilép a kormányból. "Ma nagyon sokat haladtunk e felé. Nem született döntés, de beszélgettünk, és haladást értünk el" - írta Ponta.(hírszerk)


A részletekkel visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS