2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdte a államelnöki jelöltségre gyűjteni az aláírást az USR

2019. augusztus 07. 13:46, utolsó frissítés: 13:46

Jelenleg a román állam működésképtelen, és ennek nem egy tételesen kidolgozott jogszabály hiánya az oka, hanem az, hogy a döntéshozói funkciókat nem a feladatnak megfelelő emberek foglalják el - jelentette ki szerdán Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Az USR-PLUS szövetség szerdán kezdte el aláírásgyűjtési kampányát a szövetség elnökjelöltje, Dan Barna támogatására. Ennek kapcsán azt kérdezték újságírók az USR elnökétől, véleménye szerint változtatott volna-e a caracali ügyön, ha érvényben lett volna egy együttműködési megállapodás a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a bűnüldöző szervek között.

"A gondot nem egyik vagy másik törvény jelenti, hanem az a mód, ahogyan az állami intézményi struktúrák működnek, amelyeknek szerepkörét tiszteletben kellene tartani. A gond nem egy tételesen megfogalmazott jogszabály - mert most erre tesznek kísérletet: hozunk egy rendeletet és ezzel meg van oldva minden - , a probléma forrása valójában a kompetens emberek hiánya. Az USR - PLUS javaslata szerint mindenek előtt a feladatra méltó embereknek kell hozzáférést biztosítani a döntéshozói funkciókhoz. Enélkül valójában nincs esélyünk a jövőben" - mondta Dan Barna.

Az USR vezetője szerint jelenleg az állam már nem működik, hiszen hetente kudarcot vall az állampolgárok védelmének biztosítását illetően, és ennek oka a korrupció, a nepotizmus és a klientelizmus, amely "inkompetens rokonokat juttat álláshoz az állami intézményekben." (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS