2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mérában, Szucságban és Andrásházán kiépült az új ivóvízhálózat

2019. augusztus 08. 10:01, utolsó frissítés: 10:01

Háromezer lakos ivóvízellátása biztosított végre a Kisbácshoz tartozó Mérában, Szucságban és Andrásházán, azáltal, hogy átadták az újonnan kiépített vízhálózatot. A beruházás összértéke közel 7.2 millió lej, amelyet a Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság és a Kolozs Megyei Tanács költségvetéséből fedeztek.

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke elmondta, a rendszer üzembehelyezése a lakosok csatlakozási kérlemeiknek jóváhagyása után válik lehetővé, ezért arra biztaják a helyieket, hogy mihamarabb iktassák ezeket a dokumentumokat, a további munkálatok is időbe telnek.

Augusztus 7-től iktathatják a helyi lakosok a vízhálózathoz való csatlakozási kérelmüket a kisbácsi polgármesteri hivatalban, amelynek tartalmaznia kell telekkönyvi kivonatot vagy tulajdonjogi iratot, illetve helyzettervet.

„Méra, Szucság és Andrásháza települések nagy mérföldkőhöz érkeztek, megoldódott végre a helyiek egyik legfontosabb próblémája, a vezetékesvíz-ellátás. A megyei tanács egy élhetőbb megyéért dolgozik, ez a beruházás is települések fejlődését szolgálja” – a Kolozs Megyei Tanács alelnöke. (közlemény)

Nyitókép: Kolozsvári Rádió

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS