2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: úgy fogjuk módosítani a törvényeket, hogy a caracalihoz hasonló esetek többé ne történhessenek meg

2019. augusztus 08. 17:40, utolsó frissítés: 17:40

Az eltűnt személyek keresésére vonatkozó pontos eljárásokat és a nyomozás sikerességét növelő módszereket szögezi le az a törvénytervezet, amelyet a kormány csütörtöki ülésén első olvasatban megvitat, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő.

'Módosítjuk a törvényt, hogy ne történhessen meg többé a caracali ügyhöz hasonló dráma, amely az egész társadalmat megrázta. A mai ülésen első olvasatban vitatjuk meg a törvénytervezetet, amely pontosan leszögezi, milyen eljárásokat kell követni az eltűnt személyek keresésekor, ugyanakkor az adminisztratív és intézményes akadályok felszámolásával növeli a nyomozások sikerességét' - mondta Dăncilă a kormányülés kezdetén.

Hozzátette, a gyerekek elrablása esetében alkalmazandó eljárásokon is javítanak, felgyorsítják azokat, nagyobb erőket vetnek be a nyomozáshoz mind a belföldi, mind a külföldi esetekben.

A már közvitára bocsátott törvénymódosításokkal a hatóságok a nyomozások sikerességét akarják növelni.

Viorica Dăncilă bejelentette, fel fogja kérni a parlamentet, hogy sürgősségi eljárással, rendkívüli ülésen fogadja el a törvénytervezetet.

"A tegnap megkaptuk a tárcaközi bizottság jelentését. A munkacsoport 14 intézkedést tartalmazó csomagot dolgozott már ki (...), melyeket gyakorlatba fogunk ültetni annak érdekében, hogy a reakcióidő a kritikus helyzetekben lerövidüljön. (...) A 112-es segélyhívószám szolgáltatást is hatékonyabbá tesszük, kidolgoztunk már egy sürgősségi rendelettervezetet. (...) A bizottság intézkedést javasolt az integrált diszpécserszolgálat hatékonyabb működtetésére és a diszpécserek folyamatos képzésére is" - mutatott rá a kormányfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS