2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öten szállnak versenybe az USR elnöki tisztségéért

2019. augusztus 09. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

A Mentsétek meg Romániát (USR) öt tagja száll versenybe az alakulat elnöki tisztségéért, akit a párt tagjainak szeptember 1-je és 3-a között leadott szavazata nyomán választanak meg, tájékoztat az USR pénteki közleményében.

A párt elnöki tisztségére a következők jelöltették magukat: Dan Barna jelenlegi elnök, az USR-PLUS Szövetség államelnökjelöltje, Cosette Chichirău képviselő, a jászvásárii szervezet elnöke, Vişinel Bălan, az USR giurgiui szervezetének tagja, Alexandru Cristian Surcel, a fővárosi 5. kerületi szervezet elnöke és Liviu David, a balşi szervezet tagja.

A közlemény értelmében az alakulat választási bizottsága jóváhagyta mind az öt jelölést.

A belső kampány augusztus 31-éig tart. A statútum értemében a pártelnököt a párt valamennyi tagjának szavazata nyomán választják meg, a szavazás szeptember 1-3 között zajlik elektronikus úton. Amennyiben második fordulóra lesz szükség, a szavazást szeptember 9-11. között tartják meg, mutat rá a közlemény.

A szeptember 14-ére beütemezett pártkongresszus megerősíti tisztségében a megválasztott elnököt, illetve az Országos Vezetőbizottság tagjait is.

A párt statútuma módosult, így a vezetőbizottságnak nem 21, hanem 25 tagja lesz, áll még a közleményben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS