2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban bármely pillanatban készen áll vállalni a kormányzás felelősségét

2019. augusztus 10. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

A liberálisok készen állnak arra, hogy bármely pillanatban vállalják az ország kormányzását, jelentette ki szombaton Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, rámutatva, a következő parlamenti ülésszakban benyújtanak egy bizalmatlansági indítványt.

„A PNL minden pillanatban készen áll, hogy vállalja a kormányzás felelősségét. Vannak megoldásaink, vannak megfelelő embereink, vissza akarjuk állítani a normalitást, hatékonyságot, meritokráciát a közintézmények működésében. Bármikor, amikor Romániának szüksége van ránk, a PNL készen áll vállalni a kormányzás felelősségét” - jelentette ki Orban a Klaus Johannis újabb államelnök-jelölésének támogatására indított aláírásgyűjtési kampány startjának alkalmával.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a következő parlamenti ülésszakon újabb bizalmatlanság indítványt nyújtanak be a kormány ellen.

Orban nem akart részletekbe bocsátkozni arról, hogy kivel is lépne kormányra a PNL, de biztosított afelől, hogy a liberálisok képesek lesznek egy többséget kialakítani.

„Ki fogunk alakítani egy parlamenti többséget. A mi célkitűzésünk az, hogy minél hamarabb véget vessünk ennek a kormányzásnak, amely katasztrófálisan hat Romániára és lakóira, (...) új és új terheket és kötelezettségeket ró az eljövendő generációkra” - szögezte le, hozzátéve, hogy szövetkeznek 'bármely politikai alakulattal, vagy parlamenti képviselővel, aki csatlakozik a Iohannis elnök által képviselt eszméhez, vallja a demokrácia alapvető, liberális elveit, és valóban újra akarja építeni Romániát' annak érdekében, hogy a lakosság életminősége javuljon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS