2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu nem akar egy „tehetetlen kormány” tagja lenni, Dăncilă meglepődött ezen a kijelentésen

2019. augusztus 14. 11:01, utolsó frissítés: 11:01

Meglepte Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök azon kijelentése, hogy nem akar tagja lenni 'egy tehetetlen kormánynak', jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő kedden, hangsúlyozva, jobban szerette volna, ha ezeket a dolgokat a kormánykoalíción belül tárgyalják meg, és nem a sajtón keresztül.

'Őszintén, megleptek Tăriceanu úr kijelentései. Én úgy gondolom, hogy ez a kormány eredményeket ért el, és Tăriceanu úrnak is vannak miniszterei ebben a kormányban. Valószínűleg saját minisztereire utalt, mivel nem veheted egy kalap alá és ítélheted el a kormány összes tagját. Nekem vannak fontosabb dolgaim is, minthogy Tăriceanu úrnak válaszoljak. Ez az ő véleménye, de szerettem vonlna, ha ezt a véleményét a koalíción belül vitatjuk meg, és nem a sajtó közvetítésével. Nem fogok most Tăriceanu úr kijelentéseiről beszélni, számomra most az a fontos, hogy szeptember elsejétől emeljem a nyugdíjpont értékét, (...) hívjunk össze rendkívüli ülésszakot a súlyos bűncselekmények felszámolását célzó sürgősségi rendeletek elfogadása érdekében. (...) Az államelnöki választásokra is fel kell készülnünk' - jelentette ki Dăncilă Craiován.

Hozzátette, az ilyen nyilatkozatok nem szolgálnak semmi jóval, és számára és a kormány tagjai számára, illetve a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagjai számára az ország stabilitása a fontos.

'A kormánykoalíció ülésén fogom kifejteni majd az ezzel kapcsolatos véleményemet. Tekintve, hogy a PSD vezetősége a kormányátalakítás mellett döntött, és nem az átszervezés mellett, én ezt az utat követem' - szögezte le a kormányfő, a PSD elnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke egy keddi interjúban kijelentette, nem ért egyet a Dăncilă kormányfő által javasolt kormányátalakítással. Úgy vélte, 'a kormányt a tehetetlenségi erő viszi előre', ő meg nem akar tagja lenni egy 'tehetetlen kormánynak'. (agerpres)

Nyitókép: digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS