2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Băsescu bejelentette, hogy év végén visszavonul a PMP-ből

2019. augusztus 26. 09:42, utolsó frissítés: 09:45

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) tiszteletbeli elnöke, európai parlamenti képviselő kijelentette, hogy az ő szerepe egy 'új' PMP kialakításában az év végén lejár azzal a vokssal, amelyet az alakulat államelnökjelöltjére ad a novemberi választásokon.


'Mi elkezdtük ezt az átmeneti folyamatot, amely tőlem egy új PMP-hez vezet azon át, hogy Eugen Tomac lett az elnök. Ma, ha megszavazzák javaslatomat, az átmeneti folyamat vége felé érünk, amely a választás napján ér teljesen véget. Amikor szavazni megyek, megszavazom a párt jelöltjét, és azzal véget érnek a párttal szembeni kötelességeim' - fejtette ki Băsescu vasárnap, a PMP országos tanácsa ülésén.

Hozzátette, azzal, hogy a tanács elfogadja javaslatait és Theodor Paleologu lesz az államelnökjelölt és Mihail Neamţu szóvivő és kampányszóvivő, a Népi Mozgalom Pártja 'kikerül az eddigi politikai pártkategóriából, ahol a Pro Romániával együtt volt'.

'Amilyenek eddig voltunk, csak annyit tudtunk megvalósítani, hogy minden alkalommal elérjük a választási küszöböt, és akkor játszani kell a politikában, alternatívát kell keresni szavazótáborra' - mondta Băsescu.

A volt államelnök azt állította ugyanakkor, hogy a Sorbonne egyetemen végzett Theodor Paleologu, volt miniszter és nagykövet nagyon sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megfelelő jelöltté teszik, és ha megnyerné a választásokat, 'az jót tenne Romániának'. (agerpres)

Nyitókép: Podul.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS