2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mircea Diaconut megbeszélésre hívta az ALDE és a Pro Románia párt

2019. augusztus 26. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

Mircea Diaconu volt európai parlamenti képviselő hétfőn kijelentette, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Pro Románia párt is 'megbeszélésre hívta', miután vasárnap bejelentette, hogy szándékában áll jelöltetni magát az államelnöki választásokon, és támogatást kért az aláírások összegyűjtéséhez.


'Igen, úgy tűnik, megbeszélésem lesz, ezért módosítottam a programom. (...) Felhívtak telefonon és megbeszélésre hívtak, oda megyek most. Amit a tegnap (vasárnap -szerk. megj.) mondtam, hogy nem fogok alkudozni, az továbbra is érvényes, nem fogok, mert nincs amin. Ha valaki enélkül támogatni kíván, jó, örvendek, de nem alkudozom, mert nincs, amit felajánlanom' - nyilatkozta Diaconu az RFI adásában.

Azzal a sajtóban megjelent információval kapcsolatban, amely szerint Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök visszavonhatja jelölését, és szövetségre lép a Pro Románia párttal, majd ez a szövetség Diaconut fogja támogatni, a volt EP-képviselő így válaszolt: 'A dolgok jelenlegi állása szerint, a tegnap késő esti telefonhívásra gondolva és arra, hogy most megbeszélésre megyek, valószínűleg így is lesz, azonban nem üzleti tárgyalásra megyek, hanem hogy megértsem, miről is lenne szó részükről'.

Nyomatékosította azonban, hogy továbbra is függetlenként indulna a választásokon.

'Nem, én nem fogok egy politikai alakulat nevében indulni a választáson, hanem függetlenként, akit támogatnak' - állította még Diaconu.

Mircea Diaconu színész vasárnap bejelentette azon szándékát, hogy induljon az államelnöki választásokon, és azok támogátását kérte, akik segítenének neki az ehhez szükséges 200.000 támogató aláírás összegyűjtésében.

A volt EP-képviselő kifejtette ugyanakkor, hogy 'boldogan és nyitottan' fogadná, ha bármely alakulat csatlakozna hozzá.

'Ha én támogatást kérek egy álomhoz, hol van itt az alkudozás? Mit üzleteljek? Nem létezik ilyesmi. Nyitottan és boldogan fogadok minden alakulatot vagy személyt, aki csatlakozna hozzám. Támogatást kérek mindenkitől' - mondta Diaconu. (agerpres)

Nyitókép: Capital

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS