2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu bevalotta, hogy már lemondott az elnökjelöltségről

2019. augusztus 26. 20:18, utolsó frissítés: 20:18

Lemondott arról, hogy jelöltként induljon a november 11-ei államelnök-választásokon - jelentette be hétfő este Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke a párt vezetőtanácsának ülését követően.

'Bejelentem, hogy lemondtam az elnökjelöltségről, hogy ne mondják azt, azért léptünk ki a koalícióból, mert a Szociáldemokrata Párt (PSD) úgy döntött, hogy saját jelöltet állít az államelnök-választásokon. Számunkra, az ALDE képviselői számára, az elnökjelölésnél sokkal fontosabb az ALDE-nak mint a liberális értékeket és alapelveket képviselő politikai pártnak a jövője a román politikai színtéren' - hangoztatta Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE vezetője megállapította, hogy Viorica Dăncilă kormányfőnek 'nem volt bátorsága' a parlament támogatását kérni a kormány átalakításához, de 'toborozza' az ALDE tagjait.

Popescu-Tăriceanu arra utalt, hogy egy hétfői Facebook-bejegyzésében Viorica Dăncilă úgy fogalmazott, 'számít az ALDE és a Pro Románia tagjai közül mindazok támogatására, akik belátják, hogy 'a gyávaság és a felelősség előli menekülés soha nem fogja előrevinni Romániát'".

'Nagyon kedves a miniszterelnök asszony, mert látom, hogy toborozza tagjainkat, és minket, a többieket, gyávának minősít. Nos, én javasoltam Viorica Dăncilának, hogy terjessze a parlament elé a kormányátszervezést, de azt mondta, nem tudja, nincs bátorsága. Azt is javasoltam neki, hogy legyen bátorsága elbocsátani az államtitkárok felét. Nincs bátorsága. Javaslatot tettem arra, hogy csökkentse felére a közméltóságok kabinetjeiben dolgozók számát. Nincs bátorsága. Megmondtam neki, hogy jöjjön a kormányprogrammal a parlamentbe. Tehát azt hiszem, a dolgok világosak" - nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS