2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem mond le a külügyminiszteri tisztségről Ramona Mănescu

2019. augusztus 26. 21:00, utolsó frissítés: 21:00

Nem mond le a külügyminiszteri tisztségről Ramona Mănescu, noha pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kilépett a kormányból.

Mănescu azzal indokolja döntését, hogy tárgyalásban áll több európai hivatalossággal olyan ügyekben, amelyekben az országot a következő öt évben érintő döntések születhetnek, és - mint állítja - Romániának komolyságról kell tanúbizonyságot tennie.

"Megértettem az ALDE álláspontját, tiszteletben tartom azt, és természetesen mindenki eldöntheti, hogy melyik utat követi, de azt gondolom, jelen pillanatban rossz lenne, ha Románia következetlenséget tanúsítana, ezért felvállalom, hogy a továbbiakban tisztségben maradok, legalább addig, amíg tisztázódnak a dolgok, és sikerül előremozdítanom az európai hivatalosságokkal, illetve más uniós külügyminiszterekkel folytatott egyeztetéseket" - fogalmazott a külügyi tárca vezetője a Digi 24 televíziónak adott interjúban.

A kormányból való kilépés bejelentése után Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök azt mondta, kizárják a pártból az alakulat azon minisztereit, akik nem mondanak le.

Erre reagálva Ramona Mănescu kifejtette, meggyőződése, hogy ha Tăriceanu ezt mondta, ez fog történni esetében is.

"Nem fogok átállni a Szociáldemokrata Párthoz, az biztos. Folytatni fogom a külügyminiszteri megbízatást, és azt hiszem, ez elegendő" - tette hozzá. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS