2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă szerint nem azért szavaztak rájuk az emberek 2016-ban, hogy most meghátráljanak

2019. augusztus 26. 21:27, utolsó frissítés: 21:27

Hétfőn este, miután Călin Popescu Tăriceanu bejelentette, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége otthagyja a kormányt, Viorică Dăncilă miniszterelnök is kiállt a sajtó elé, hogy elmondja, mire jutottak a párt végrehajtó bizottságának gyűlése (CEX) után.

Dăncilă “érthetetlennek” nevezte az ALDE döntését, és kijelentette, hogy az általa vezetett Szociáldemokrata Párt (PSD) tovább folytatja a kormányzást,

“A kollégáim egyértelmű döntése, hogy folytassuk. Felelősséggel tartozunk azoknak, akik 2016-ban ránk adták a voksukat és afelé a kormányzati program felé, amit az ALDE-val közösen vállaltunk, és amelyet most egyedül kell tovább vinnünk” - mondta a miniszterelnök.

Dăncilă elmondta, hogy ideiglenesen minisztereket fog kinevezni a most távozók helyére, de azt mondta, nem lesz átsrukturálás sem a program, sem a kormány szempontjából.

A miniszterelnök már azt is tudja, kiket kíván kinevezni a távozó miniszterek helyére, bár elmondta, hogy amennyiben akarnak, maradhatnak, ahogyan azt Ramona Mănescu, eddig az ALDE-ban politizáló külügyminiszter teszi. (Mănescu nap közben jelezte, hogy marad, és beáll a PSD-be is). Amennyiben távoznának, az energetikai tárca élére Anton Anton helyére Nicolae Bădălăut, környezetvédelmi miniszternek Grațiela Gavrilescu helyére Ioan Deneșt, a parlamenti kapcsolattartásért felelős tárca élére Radu Opreát szeretné.

“Meg fogjuk próbálni a parlamenti többség létrehozását. Még nem tudom hogyan, de mindent meg fogunk próbálni” - mondta. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS