2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ simán megszavazná a kormány elleni bizalmatlansági indítványt

2019. augusztus 27. 10:41, utolsó frissítés: 10:43

Az RMDSZ meg fogja szavazni a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által beígért bizalmatlansági indítványt, amelynek célja, hogy megbuktassa a Dăncilă-kabinetet, nyilatkozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek. Kelemen szerint a kabinet megbuktatása ezúttal sikerrel járhat.

A szövetségi elnök kifejtette, hogy már várható volt a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) kilépése a kormányból, és mivel így a kormány parlamenti többség nélkül maradt, ezért nem folytathatja a kormányzást.

„Egy kisebbségi kormány nem tud hatalmon maradni egy évig”- nyilatkozta Kelemen Hunor, aki megerősítette, hogy az RMDSZ továbbra is ellenzékben kíván maradni, és nem áll szándékukban támogatni a kormányt.

Kelemen Hunor felvázolta azt is, hogy szerinte az lenne a normális lépés, ha Viorica Dăncilă már most lemondana a miniszterelnöki tisztségről.

A szövetségi elnök felvázolta, hogy amennyiben az ellenzék mégsem nyújtaná be a bizalmatlansági indítvány, abban az esetben a miniszterelnöknek 45 napon belül bizalmat kell majd kérnie a parlamenttől, mert megváltozott a kormány politikai összetétele, és a távozó miniszterek helyére ideiglenesen kinevezett tárcavezetőknek lejárt a megbízatása . (Mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS