2021. január 23. szombatZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismét áll a bál Marosvásárhelyen: Floreáék bezárják a víkendtelepi olimpiai medencét

2019. augusztus 28. 10:03, utolsó frissítés: 10:11

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleményben jelezte, hogy szeptember 1-től, a közüzemi kiadásokra és javítási munkálatokra előirányzott költségvetés megcsonkítása miatt határozatlan időre felfüggesztik a tevékenységet a víkendtelepen található olimpiai fedett medencénél.
A megszorító intézkedés egyébként több száz profi úszót és úszni tanuló gyereket érint. A történtekre reagálva Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátora úgy kommentálta a hírt, hogy a polgármesteri hivatal döntése a felelősség hárításának mintapéldánya.

„A felelőtlenül és rosszul gazdálkodó városvezetés, a polgármester másokat hibáztat azért, mert rossz költségvetést állított össze és súlyos adósságot halmozott fel”- írta a Facebook-bejegyzésében a szenátor.A Székelyhon úgy tudja, hogy amióta a marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsosok nem szavazták meg a polgármesteri hivatal által elképzelt költségvetés-kiegészítést, nincs olyan nap, hogy ne legyen egy közlemény a városháza részéről, hogy milyen munkálatot nem lehet folytatni.

Csíki Zsolt, a városi önkormányzat szóvivője azt nyilatkozta, hogy a város nem játszik tiszta lapokkal, mivel a fedett medence működéshez szükséges teljes összeg benne kellett volna legyen az éves költségvetésben. Szerinte a városvezetés minden valós és kitalált hiányt a magyar tanácsosokra akar fogni.

Cosmin Blaga a városháza szóvivője viszont azt nyilatkozta a portálnak, hogy az RMDSZ-es tanácsosok bosszút akarnak állni a város polgármesterén, és ennek a levét isszák a gyerekek és sportolók.

A szóvivő szerint a gáz-, villany- és vízszámlákra szánt összeg azért nem volt teljes mértékben belefoglalva az áprilisban elfogadott költségvetésben, mert tudták, hogy lesz költségvetés-kiegészítés. (hírszerk/székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS