2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kitiltották az FK Csíkszereda meccseiről a sportfotóst

2019. szeptember 11. 18:29, utolsó frissítés: 18:31

Bár érvényes szezonakkreditációval rendelkezett, Halmágyi Zsolt sportfotós a klubelnök Szondy Zoltán közbelépése nyomán nem végezhette munkáját az FK Csíkszereda–Metaloglobus Bukarest másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen.


Az ügyben a Román Sportújságírók Szövetsége (APSR) az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz (CNCDR) fordult, a szervezet a csíkszeredai stadionban történt incidenst a sajtószabadságot sértő visszaélésnek tartja. Közleményükben jelezték, minden megtesznek annak érdekében, hogy hasonló diszkrimináció a jövőben ne fordulhasson elő.

Halmágyi Zsolt. fotó: apsmedia.roHalmágyi Zsolt. fotó: apsmedia.ro


Az apsmedia.ro részletesen beszámolt az augusztus 10-i mérkőzést megelőző kellemetlenségről. Mint írják, Halmágyi Zsolt e-mailben igényelt fotós akkreditációt a csíkszeredai labdarúgóklubtól. Kérését elfogadták és átadták neki a hivatalos sajtóbelépőt, amely a teljes idényre szól.

Halmágyi félórával a kezdés előtt érkezett meg a stadionhoz, a belépésnél Szondy Zoltán fogadta, és a klubelnök a sajtóreferens Szép Zoltán jelenlétében előbb kemény hangnemben sértegetni kezdte a fotóst, majd ugyanilyen durva stílusban közölte vele, hogy semmi keresnivalója nincs a stadionban, az azonnali távozását követelve. A sportfotós erre felmutatta akkreditációját, amire Szondy Zoltán nekirontott a sajtóreferensnek, kérdőre vonva őt, hogy miért adott Halmágyinak akkreditációt. Az elnök ezt követően azt parancsolta alkalmazottjának, hogy azon nyomban vonja vissza a szóban forgó belépőt.

Halmágyi Zsolt értesítette a Román Labdarúgó Szövetség megfigyelőjét a történtekről, és mivel el akarta kerülni a botrányt, illetve azt, hogy a rendfenntartók erőszakkal vigyék ki a stadionból, önként távozott – olvasható a sportújságírók szövetségének oldalán.

Az egyelőre nem derült ki, hogy Szondy Zoltán milyen okból tiltotta ki Halmágyi Zsoltot az FK Csíkszereda hazai mérkőzéseiről. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS