2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă kipattintotta a kormányból az ALDE-s államtitkárokat

2019. szeptember 13. 12:36, utolsó frissítés: 12:36

Viorica Dăncilă miniszterelnök leváltott több államtitkárt is, akik ALDE párttagokként jutottak korábban funkcióhoz. A román nyelvű sajtó arról cikkezik, hogy a leváltott tagok, mind Călin Popescu Tăriceanu emberei, akiknek a leváltása várható volt, miután az ALDE kilépett a kormányból és a dologra talán még rátett egy lapáttal az is, hogy Tăriceanu az elmúlt időszakban számos alkalommal bírálta a kormányt és a miniszterelnököt, valamint kitetette az ALDE-ból azokat a képviselőket, akik bármilyen funkciót vállaltak a kormányon belül, köztük Teodor Meleşcanut is, aki a PSD támogatásával lett a szenátus elnöke.


A most leváltott államtitkárok között van Maria Magdalena Grigore, aki külügyi államtitkárként tevékenykedett, Silviu-Dănuţi Măcuţă kutatási és innovációs államtitkár és Cezar Caleap, aki az európai alapokért felelős államtitkári pozíciót töltötte be.

A miniszterelnök továbbá felmentette pozíciójából Andreea Lambrut, aki ügyvivő jelleggel töltött be titkárhelyettesi pozíciót a kormányban, Eleodor-Mihai Mandreşt, aki a gazdasági minisztérium államtitkára volt, Ionel Muscalut, a munkaügyi minisztérium államtitkárát és Iulian Octavian Stanát a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium államtitkárát is. (digi24.hu)

Nyitókép: EurAktiv

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS