2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalosan is Dan Barna az USR elnöke

2019. szeptember 14. 13:48, utolsó frissítés: 13:53

Érvényessé nyilvánította Dan Barna pártelnöki tisztségét a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ötödik kongresszusa, amely szombaton ült össze Temesváron – közli az Agerpress.

Ezt követően Barna sajtótájékoztatót tartott, amelyen úgy nyilatkozott: véleménye szerint az államfőválasztások második fordulójába Klaus Iohannis (a PNL jelöltje), és ő, az USR-PLUS jelöltje fog bekerülni. „Ez azt jelenti, hogy Románia egészségessé válik, és a PSD három éve folyó visszaélései után az emberek megértették, hogy ennek a fáradt mamutnak vissza kell vonulnia a jelenkor történetéből” - mondta az USR elnöke.

A kongresszus keretében szombat délután megválasztják az USR országos bizottságát, amely - Barna szerint - „kormányra fogja juttatni a pártot.”

Az ülésen 800 párttag vett részt, közülük 478 elektor. A 478 elektorból 439-en szavaztak Barna mellett, 14-en ellene, 25-en tartózkodtak.

Ugyanakkor a Mediafax arról is tájékoztat, hogy Dan Barna reagált a Viorica Dăncila azon paktumkötési javaslatára, hogy a politikusok írjanak alá egy szerződést, deklarálva, hogy az állampolgárok jólétéért dolgoznak.

Az URS-PLUS államelnökjelöltje azt válaszolta, hogy ennek a paktumnak előfeltétele, hogy a miniszterelnök aláírja a lemondását. „Ha ön valóban az állampolgárok jólétével törődik, akkor kötelessége véget vetni a jelenlegi politikai válságnak az ön és kormánya lemondásával” - áll a válaszban.
(agerpres, mediafax)
Nyitókép: USR kongresszus, mediafax

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS