2021. június 21. hétfőAlajos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Indul az elnökválasztáson a volt EP-képviselő, aki nagyon aggódik a székelyföldi románokért

2019. szeptember 17. 15:25, utolsó frissítés: 15:25

Sajtótájékoztatón jelentette be Cătălin Ivan volt európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Méltóságért Alternatíva (ADN) elnöke, hogy jelölteti magát az államelnök-választásokon. A Transindex olvasói számára onnan lehet ismerős a neve, hogy ő volt az, aki Dan Tanasăval, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) elnökével közösen irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön, hogy a székelyföldi románokat segítse a jogaik érvényesítésében és az identitásuk megőrzésében.


Az IVAN 24 szlogennel kampányoló volt EP-képviselő hosszútávú politikai tervet ígér. „Az vállaltuk fel, hogy 2024-ig 24 órából 24-et, minden nap, minden percben szüntelen harcot fogunk folytatni Románia regenerálása, a román társadalom gyökeres megváltoztatása és a politikai osztály reformja érdekében. (...) Ha továbbra is arra szavazunk, amire eddig, akkor azt fogjuk kapni, amit eddig: botrányokat, korrupciót, hozzá nem értést, közömbösséget” - mondta Cătălin Ivan.

A politikus szerint románok százezrei dolgoznak „rabszolgák módjára”, olcsó munkaerőként Németországban, Franciaországban, Olaszországban, mert „hallgatólagos cinkosság áll fenn a romániai és külföldi intézmények között”, amely lehetővé teszi ezt, a hatalmas profit érdekében.

Ivan szerint Románia lakossága eltűnőben van, ugyanis a fiatalok külföldre vándorolnak, száz élveszületésre ezer abortusz jut, és az állam nem támogatja a házasság intézményét. „Egyesek szerint 2080-ban Románia már nem fog létezni mint román lakosságú ország. Mások szerint ez az évszázad végére fog bekövetkezni. Statisztikailag unokáink lesznek az utolsó románok, mert ebben az országban már nem fognak románok születni” - mondta.

Azt is kifejtette, európai parlamenti képviselőként - más országok képviselőitől eltérő módon - soha nem kapott Romániától egy olyan megbízatást, amelyet képviselhetett volna Brüsszelben, függetlenül attól, hogy éppen ki volt az ország elnöke vagy miniszterelnöke.

„Egyetlen romániai intézménytől sem kaptam semmiféle feladatot, senki nem mondta el, melyek képviseletünk prioritásai, miért lépett be országunk az Európai Unióba. Ha jelenleg nem jó nekünk az EU-ban, azért nem az európaiak és nem az európai intézmények hibáztathatók” - vélekedett Cătălin Ivan. (Agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS