2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dan Barna odaszúrt egy kicsit Johannisnak

2019. szeptember 20. 12:29, utolsó frissítés: 14:13

Klaus Johannis elnöki mandátuma során "tűzoltómunkát végzett", akkor lépett közbe, amikor lángra kapott a ház, Romániának azonban "full time államfőre" van szüksége - mondta Dan Barna pénteken, amikor benyújtotta a Központi Választási Irodához (BEC) az államfői jelöltséghez szükséges iratcsomót.


A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke, az USR-PLUS Szövetség elnökjelöltje nyilatkozatában rámutatott, meglátása szerint az az egyik nagy előnye az államfői mandátumért folyó versenyben, hogy képviselni tudja az új generációt, amely aktívan részt akar venni az ország megmentéséért végzett munkában. "Nem folytathatjuk a régi politikai osztállyal - ezt az üzenetet közvetítették emberek ezrei, az ország valamennyi megyéjéből. (...) Romániának full time államfőre van szüksége, aki nap mint nap jelen van az állampolgárok életében. Az öt év hosszú mandátum, és mindenki láthatja, hol tartunk. Ha marad a jelenlegi helyzet, lehet, hogy nem lesz visszafejlődés, de stagnálni fogunk, márpedig Romániának haladnia kell, fejlődnie kell (...). Johannis elnök tűzoltómunkát végzett, amikor éppen lángra kapott és dőlt össze a ház. Úgy gondolom, hogy ha figyelmesebb és szorgalmasabb lehet volna, lehet, nem kaptunk volna lángra oly sokszor az elmúlt években" - fogalmazott Barna.

Az USR-PLUS Szövetség jelöltjének meggyőződése, hogy bejut a novemberi elnökválasztás második fordulójába, majd megnyeri azt, mert optimista a tekintetben, hogy a román állampolgárok tudnak bölcsen dönteni arról, milyen országban szeretnének élni.

Rámutatott, minden vitára elmegy, amelyen Klaus Johannis jelenlegi államfő és a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Viorica Dăncilă is jelen lesz. "A következő kormány USR-PLUS-kormány lesz" - tette hozzá.

Dan Barna azt mondta, a jelöltségét támogató mintegy 400 ezer aláírást tartalmaz a dosszié, amelyet pénteken benyújtottak a BEC-hez.

--------------------------------------

Frissítés: „Amolyan atomtűzoltó voltam” - reagált Klaus Johannis államfő Dan Barna korábbi nyilatkozatára.

„Úgy gondolom, nagyon is jelen voltam, és az elkövetkezőkben is nagyon jelen leszek. Biztosítom önöket arról, hogy az én jelenlétem nélkül a Szociáldemokrata Párt tönkretette volna a teljes igazságügyi rendszert, megkaparintotta volna magának az egész országot, ami katasztrofális következményekkel járt volna az eljövendő generációkra nézve” - fogalmazott Johannis.

(agerpres)

Nyitókép: România Azi

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS