2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kétmilliónál is többen támogatták Johannis jelöltségét

2019. szeptember 20. 13:39, utolsó frissítés: 13:40

Az államfőjelöltségét támogató több mint 2 millió kétszázezer aláírást gyűjtött Klaus Johannis. Erről a Központi Választási Iroda (BEC) székhelyénél beszélt az elnök, amikor benyújtotta az újabb jelöltséghez szükséges iratcsomót.


„A Nemzeti Liberális Párttal közösen a jelöltségemet támogató több mint 2.200.000 aláírást adtunk le. Óriási szám ez, és nagy örömmel tölt el engem” - fogalmazott az államfő.

Johannis azt mondta, nehéz időszakon megy át az ország, és sok munkára van szükség ahhoz, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) által az elmúlt csaknem három évben okozott károkat helyrehozzák.

„Korszerűsíteni kell Romániát, modern kórházakra, autópályákra, tiszta iskolákra van szükség, olyan közigazgatási rendszerre, amelynek középpontjában az állampolgár, nem pedig a közalkalmazotti apparátus áll. Egyszerűbben fogalmazva ennek a neve: normális Románia” - tette hozzá az államfő.

Rámutatott, a rendelkezésére álló eszközökkel sikerült elejét vennie "a PSD által eltervezett számos károkozásnak". Mint mondta, sok munkára van szükség az "újjáépítéshez", a "normalitás visszaállításához", és készen áll vezetni ezt a munkát, együttműködésben "egy Európa-párti, demokratikusan megválasztott kormánnyal, amely kétségkívül a PNL köré szerveződik majd".

Johannis szerint a jelenleg kormányzó PSD-t demokratikus és alkotmányos eszközökkel kell félreállítani, nem más módon. "Az én jelenlétem nélkül a PSD tönkretette volna a teljes igazságügyi rendszert, megkaparintotta volna magának az egész országot, ami katasztrofális következményekkel járt volna az eljövendő generációkra" - nyomatékosította. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS