2021. aug. 5. csütörtökKrisztina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elektromos rolleren ment iktatni az őt támogató aláírásokat Kelemen Hunor

2019. szeptember 21. 14:34, utolsó frissítés: 14:34

Összesen 265.849 aláírást iktatott az RMDSZ szombaton a Központi Választási Irodában. Az RMDSZ elnöke elektromos rollerrel érkezett az aláírások leadására, hogy - állítása szerint - ezzel is felhívja a figyelmet a környezetvédelemre.
„Nem véletlenül érkeztem elektromos rollerrel az aláírásleadásra: minden egyes emberen múlik, hogy zöldebb lesz-e az ország, amit magunk után hagyunk gyermekeinknek. Ma már nem elég normális vagy boldogabb Romániát akarni. Merjünk nagyot tervezni, ne legyünk kicsik és középszerűek. A tudás és az oktatás fellegvára lehet ez az ország, de ehhez radikálisan át kell alakítani az államot és az oktatási-kutatási rendszert. Ez a feladata minden felelős, jövőt tervező vezetőnek”- írta Facebook-bejegyzésében az RMDSZ elnöke.

Az RMDSZ elnöke korábban már számos alkalommal jelezte, hogy fiatalos és zöld elnökjelöltnek készül. Valamint pénteken egy konstancai sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, úgy gondolja, hogy ő és a Népi Mozgalom Párt (PMP) jelöltje, Theodor Paleologu jutnak majd az államelnök-választás második fordulójába. Pénteki nyilatkozatában Kelemen azt is közölte: a kampányban elhangzott üzenetei „nem a magyaroknak szólnak”, hanem a román állampolgároknak. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS