2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă bizalmi szavazást fog kérni a parlamenttől, de nem akkor, amikor Johannis mondja

2019. szeptember 21. 15:16, utolsó frissítés: 15:16

A parlament elé fog járulni bizalmi szavazásért egy kormányátalakítás támogatása végett, de nem akkor, amikor Klaus Johannis mondja - jelentette ki Gyulafehérváron Viorica Dăncilă miniszterelnök.

„A parlament elé akarunk járulni, de nem amikor az államelnök úr mondja. Azért megyünk, hogy támogatást kapjunk a kormányátalakításhoz, az elnöknek azonban előbb tiszteletben kell tartania az alkotmányt” - mondta Dăncilă a Szociáldemokrata Párt Fehér megyei szervezetének konferenciáján, arra utalva, hogy az alkotmánybírósági döntés értelmében az államfőnek ügyvivő minisztereket kell kineveznie.

Arra reagálva, hogy Johannis „katasztrofálisnak” nevezte a PSD-kormányzást, a miniszterelnök úgy reagált: szerinte nem katasztrófa sem a bérek és nyugdíjak növekedése, sem a helyi közösségekbe való beruházás, sem a gazdasági növekedés.

„Azt hiszem, fordítva értékeli a dolgokat - mondta Dăncilă az államfőről. - A Cioloş-kormányról nem így vélekedett” - tette hozzá, a lehívott európai támogatásokra utalva. (agerpres)

Nyitókép: digi24.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS