2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hegedüs kiosztotta Csomortányit a náci karlendítős fotója miatt

2019. szeptember 23. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Hegedüs Csilla, a Romániai Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője a Facebook-oldalán reagált Csomortányi István EMNP-elnök náci karlendítős fotójára, amelyet a Néppárt Kolozs Megye Facebook-oldalon osztottak meg vasárnap.
Hegedüs elmondása szerint hiba, hogy megtörtént ez a kép és hiba, hogy az EMNP-elnöke hazudik róla, de egyenesen bűn, „hogyha hallgatunk róla és nem mondjuk ki mindannyian világosan: neonáci gondolatoknak és tetteknek nincs helye az erdélyi közéletben”.

„A teljes erdélyi magyarságra hoz szégyent az, aki neonáci karlendítésre ragadtatja magát, de az is, aki ezt a cselekedetet relativizálni, mentegetni vagy eltussolni akarja. Vannak ügyek, amelyek esetében nincs helye taktikának, politikai megfontolásnak. Egy mozdulat, amelyben milliók pusztulása – köztük 600 ezer magyar halála – maradt kitörülhetetlenül benne, bizonyosan ilyen ügy. Közügy, morális ügy. Csomortányi István nem kompromittálhatja az erdélyi magyar közösséget: haladéktalanul le kell mondania az EMNP elnöki tisztéről és -az összes, hasonló elveket valló párttársával együtt-távoznia kell a közéletből”- írja Facebook-bejegyzéséban az RMDSZ szóvivője.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének a Facebook-oldalán vasárnap jelent meg egy fénykép, amelyen az látható, hogy Csomortányi István, az EMNP elnöke náci karlendítésre emlékeztető módon szerepel egy fényképen. Csomortányi egy sajtóközleményben reagált a nyilvánosságra került fotóra, és azt állítja, az elkövetők szándéka az volt, hogy „személyének elfogadhatatlan helyzetben való bemutatásával” az egész pártot hátrányos helyzetbe hozzák. (hírszerk./közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS