2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleșcanu mellett még két ALDE-s csatlakozik a PSD szenátusi frakciójához

2019. szeptember 23. 17:50, utolsó frissítés: 17:50

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felsőházi frakciójához csatlakozott Teodor Meleşcanu házelnök, valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) két további szenátora, Ionuţ Sibinescu és Daniel Zamfir.

'Mától csatlakozom a PSD parlamenti csoportjához' - közölte Sibinescu. Daniel Zamfir hasonlóan nyilatkozott: 'Az ALDE szenátusi frakciójának feloszlása következtében sajnálattal közlöm, hogy a PSD szenátori frakciójához csatlakozom.'

Teodor Meleşcanu szenátusi elnök azt mondta: mindaddig, amíg a bírósági döntés meg nem születik az ALDE-ból való kizárásával kapcsolatban, a PSD csoportjában fog tevékenykedni.

Emlékeztetett, hogy múlt héten a bukaresti törvényszéken támadta meg az ALDE azon határozatát, miszerint kizárják a pártból. Mivel a bírósági végzés megszületéséig is szükséges, hogy egy frakció keretében fejtse ki tevékenységét, a PSD csoportjában fog dolgozni. 'Fontos leszögezni, hogy a körülményektől függetlenül továbbra is ALDE-tagnak tartom magam' - szögezte le a szenátus elnöke.

(agerpres)

Fotó: Stiri pe surse

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS