2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Az ALDE megszavazza a bizalmatlansági indítványt

2019. szeptember 23. 19:08, utolsó frissítés: 19:08

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) parlamenti képviselői meg fogják szavazni a bizalmatlansági indítványt - közölte hétfőn az alakulat elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE hétfői vezetőségi ülése után Tăriceanu úgy nyilatkozott, az általa vezetett párt húsz törvényhozója aláírta vagy rövidesen alá fogja írni a bizalmatlansági indítványt, és a végrehajtó bizottság hétfői döntése alapján meg is fogják szavazni azt.

Călin Popescu-Tăriceanu felidézte, hogy az ALDE azért lépett ki a kormányból, mert a miniszterelnök képtelen volt a koalíció fenntartására és egy megfelelő kormányátszervezésre. 'Ami ezután következett, az viszont minden demokratikus politikai normát felrúg: a kormányfő és a PSD egyes vezetői kísérletet tettek az ALDE tönkretételére, szétbomlasztására, és erővel, határozatunk dacára akarták a kormányba kinevezni párttagjainkat, azt a látszatot keltve, mintha nem változott volna meg a kabinet politikai összetétele' - mondta az ALDE vezetője, aki szerint a PSD 'soha nem látott agresszivitást' tanúsított.

'Nem marad más választásunk, mint megszavazni a bizalmatlansági indítványt, amely véget vet ennek a harmadik világra emlékeztető politizálási stílusnak' - tette hozzá.

Azt is kilátásba helyezte, hogy azok az ALDE-tagok, akik nem szavazzák meg a beadványt, 'számolhatnak a következményekkel.'

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS