2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem gyűlnek az aláírások a nemzeti régiókért, gálát szervez az SZNT

2019. szeptember 24. 13:16, utolsó frissítés: 13:18

A Székely Nemzeti Tanács 2019. szeptember 29-én megszervezi a Nemzeti régiók gálaestjét Marosvásárhelyen, a Kultúrpalotában, este 7 órai kezdettel, azzal a szándékkal, hogy népszerűsítse az európai polgári kezdeményezését - derül az SZNT közleményéből, amelyet Izsák Balázs elnök írt alá.

"Eltelt a rendelkezésünkre álló egy esztendőnek az egyharmada, miközben mindössze húszezer aláírást tudtunk összegyűjteni. Székelyföldről, Erdélyből 4500-at. Meggyőződésünk, hogy Marosvásárhely magyar közössége egyedül ez utóbbi számnak a tízszeresét is teljesíteni tudja, ám ennek az a feltétele, hogy a kérdés előtérben legyen. Az írott és elektronikus sajtó támogatására is számítunk a jövőben, hiszen nagyon nagy szerepet játszhatnak az aláírásgyűjtés népszerűsítésében" - írják.

"Maga a gálaest alkalom, hogy előtte és utána a közönség tagjai papíron is aláírják, de alkalom arra is, hogy a jeles fellépő művészek egy szélesebb közvélemény figyelmét irányítsák egy kihívásra, amelyre jó feleletet kell adnunk. A Magyar Hírlapnak adott interjújában Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója egy kérdéssel buzdított a kezdeményezés támogatására: „Csak az a kérdés, ráérünk-e egy aláírásra a nemzetért?” A fent említett kihívásra és Csóti György kérdésére egy a felelet: van időnk egy aláírásra a nemzetért" - áll még a közleményben.

Véleményük szerint 6 nap alatt el lehetne érni az online támogatók számában a 300.000-et. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS