2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mezei szerint Gálfi személyes ambíciói erősebbek annál, minthogy a közösség javát szolgálja

2019. szeptember 24. 13:28, utolsó frissítés: 13:33

Sajtótájékoztatón ismertette Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke és Mike Levente, a párt székelyudvarhelyi szervezetének elnöke azokat az okokat, amik miatt múlt héten kizárta a tagságból Gálfi Árpád, székelyudvarhelyi polgármestert a párt országos elnöksége.A sajtótájékoztatón elhangzott: a párttagság megvonásáig hosszú út vezetett. Az MPP székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségét betöltő Gálfi nem látta el megfelelően az azzal és a polgármesterséggel járó feladatkört, döntéseit sorozatosan anélkül hozta meg, hogy egyeztetett volna, polgármesterként pedig teljesen hanyagolja a frakció tagjainak véleményét, így lényegében külsős, közpénzből fizetett tanácsadók irányítják munkáját. Eredményességet sem a pártban sem a városvezetésben nem tudott felmutatni.

„Amikor Gálfi Árpádot jelöltük, abban bíztunk, hogy egy jó csapattal a háta mögött megfelelő polgármestere lesz Székelyudvarhelynek. Kiderült, személyes ambíciói erősebbek annál, minthogy a közösség javát szolgálja. Buta, meggondolatlan megnyilvánulások sorozatával inkább rombolt, mint épített. »Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, akkor adj neki hatalmat« Gálfi Árpádot nem ilyennek ismertük meg. Tévedtünk. Most ezt javítjuk ki. Székelyudvarhely többet érdemel, mint egy régi pártfőtitkárként diktáló vezető, buta döntésekkel” – fogalmazott Mezei János.

„A Magyar Polgári Párt által vállalt ígéreteket és fejlesztéseket nem tudtuk beváltani a polgármester miatt. Odáig jutottunk, hogy például az udvarhelyi vízárakat Csíkszeredában a megyei tanács ülésén döntik el. Ez tarthatatlan”– mondta Mike Levente. Hozzátette, az MPP frakció tagjainak nevében vállalhatatlan, hogy nevüket összemossák a polgármester tevékenységével. Konkrét példákat sorolva mutatott rá, hogy a székelyudvarhelyi városvezetésben viszály, feszültség, ellentétek vannak, amik miatt elmarad a kitűzött városfejlesztés.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a helyzet orvoslása szándékával számos alkalommal került sor megbeszélésre Gálfi Árpáddal, aki a helyben tett ígéreteit a gyakorlatban nem váltotta be.

„Az országos elnökség a múlt heti döntésével pontot tett az ügy végére: a Magyar Polgári Párt nem vállalja tovább Gálfi Árpádot. Bevalljuk, tévedtünk, amikor őt indítottuk a polgármesteri székért, de mi felelősséggel tartozunk a választópolgároknak; Udvarhelyen nem hagyhatjuk tovább uralkodni a káoszt. Ebben a városban is fejlődést szeretnénk” – mondta Mezei János.

Reagálva az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) hétvégi kongresszusán elhangzott koalíciós ajánlatra, a pártelnök emlékeztette az EMNP-t, hogy helyi koalíciós partnerként közös felelősségük az udvarhelyi polgármester esete, ezért felszólította a vezetőséget, hogy mindenek előtt vonják meg a bizalmat Gálfi Árpádtól. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS