2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD szenátorai nem jelentek meg a közigazgatási törvénykönyv vitáján

2019. szeptember 24. 15:17, utolsó frissítés: 15:18

Szabotálta a kormánypárt a szakbizottsági ülést, ahol az anyanyelv-használati jogok terén csorbított közigazgatási törvénykönyv kijavítása volt napirenden, írja honlapján közzétett sajtóközleményében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

A közlemény szerint a szociáldemokrata szenátorok nem jelentek meg a bizottsági ülésen, így a testület döntésképtelen volt. A közigazgatási törvénykönyv egyik legfontosabb törvénye az országnak, az elfogadását nem szabad halasztani. A jogszabály a kormány által benyújtott formában, hallgatólagosan, átkerül a képviselőház asztalára.

Cseke Attila elmondta: elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miután a kormány sürgősségi rendelet útján megcsonkította a közigazgatási törvénykönyvet, amely számos anyanyelv-használati jogot biztosított volna a magyar közösségnek, most elutasítja a tervezet demokratikus vitáját, nem akar tárgyalni az RMDSZ által újból benyújtott módosításokról. Az RMDSZ továbbra is fenntartja a parlamentben a közigazgatási törvénykönyvhöz benyújtott, anyanyelv-használati jogokat biztosító módosításait. (közlemény)

Nyitókép: Observatorul Prahovean

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS