2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A turisztikai miniszter kicsit rászáll azokra, akik AirBnb-n vagy Booking.com-on keresztül adnak ki lakásokat

2019. szeptember 25. 18:45, utolsó frissítés: 18:45

Meg kell szerezniük a turisztikai minisztérium engedélyét, vagy be kell jegyeztetniük magukat a helyi önkormányzatnál azon turisztikai egységek tulajdonosainak, akik az online platformokon - Booking.com vagy AirBnb - akarják bérbe adni ingatlanjukat, jelentette ki Bogdan Trif turisztikai miniszter szerdán tartott sajtótájékoztatóján.


"Nincs szó arról, hogy betiltjuk az online platformokat. Sőt! Azt akarjuk, hogy ezeken keresztül csak olyan egységeket hirdessenek, amelyeknek megvan a turisztikai minisztérium által kiállított engedélye, vagy pedig ha magánszemélyekről van szó, olyan ingatlanokat, amelyek nyilvántartásba kerültek a helyi közigazgatásnál, amit költségmentesen, online meg lehet oldani. Jelenleg nincs nyilvántartásunk az online platformokon hirdetett szállásokról. Úgy vélem, hogy az állami hatóságoknak tudniuk kell, mely lakásokat adják ki ilyen módon" - fejtette ki Bogdan Trif.

A miniszter szerint a nyilvántartásba vételt követően ellenőrizni fogják a szállást nyújtó egységeket.

"Biztosak akarunk lenni, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak, és megfelelőek a higiéniai körülmények, a turisták biztonságban vannak" - mondta még a miniszter.

A szenátus már elfogadta az erről szóló törvénytervezetet, az ügyben a képviselőház lesz a döntő fórum. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS