2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A POL mellett az RMDSZ is kezdeményezi Makkai Gergely leváltását

2019. szeptember 26. 12:57, utolsó frissítés: 14:14

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója szerdán azt a döntést hozta, hogy saját maga kezdeményezi Makkai Gergely leváltását.


„Senkit nem tudunk támogatni, aki Dorin Floreával paktál, s ily módon városunk és a marosvásárhelyi emberek ellen dolgozik” -írja sajtóközleményében az RMDSZ.

A szeptember 25-én tartott frakciógyűlésen egy tartózkodás mellett egyhangú döntés született a Szövetség marosvásárhelyi alpolgármesterének leváltását illetően. Makkai Gergelyt tájékoztatták a döntésről. Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója a szerdai soros tanácsülés előtt iktatta a határozattervezetet.

A szerda esti frakciógyűlésen egyhangú döntéssel Csíki Zsoltot választották az RMDSZ marosvásárhelyi tanács frakcióvezetőjének.

A Szövetség a továbbiakban is ellenzéki politizálást kíván folytatni Marosvásárhelyen. Az RMDSZ elsődleges célja megszabadítani Marosvásárhelyt Dorin Florea uralma alól, áll még a sajtóközleményben.

Update: Nem az RMDSZ az egyetlen, aki Makkai leváltását akarja. A Szabad Emberek Pártja (POL) már szerdán előterjesztette az alpolgármester menesztésére vonatkozó javaslatát, amelyben azt kérték, hogy az RMDSZ is támogassa azt.

"A POL tanácsosai a mai napon előterjesztették Makkai Gergely alpolgármester menesztésére vonatkozó javaslatukat. Ahhoz, hogy a javaslat kezdeményezéssé váljon szükség van még öt helyi tanácsos aláírására. Várjuk az RMDSZ helyi tanácsosainak aláírását, annak az RMDSZ-nek, amely elnökén keresztül egyértelművé tette, hogy nem támogatják tovább Makkai Gergely alpolgármestert! Előre is köszönjük!" - írták.(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS