2021. aug. 5. csütörtökKrisztina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A PMP elnökjelöltje szerint a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára

2019. szeptember 27. 13:28, utolsó frissítés: 13:28

A Viorica Dăncilă vezette kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány "őszinteségi teszt" a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára - állítja a Népi Mozgalom Párt (PMP) államfőjelöltje, Theodor Paleologu.


„Ha valóban le akarják váltani a kormányt, sikerülni fog nekik. Jövő héten kiderül, hogy korrektek-e vagy képmutatóak. Ez egy őszinteségi teszt a PNL számára” - fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Paleologu, amikor arról kérdezték az újságírók, szerinte mekkora esélye van annak, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten.

Paleologu szerint „az ellenzék felelőssége, de főként a PNL-é, hogy bebizonyítsa, komolyan gondolja ezt a bizalmatlansági indítványt, és nem puszta gesztikulálás, mint az eddigiek”.

„Számomra világos, hogy Johannis úr Dăncilă asszonyt szeretné ellenfélnek a második fordulóban, emiatt van még hatalmon a Dăncilă-kormány. Tehát itt az ellenzék, főként a PNL felelősségéről van szó” - mutatott rá Paleologu.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a PNL vállalni fogja-e a kormányzást, ha az indítvány átmegy és a Dăncilă-kormány megbukik, a PMP államfőjelöltje azt válaszolta, hogy ezt Ludovic Orbantól kérdezzék meg, ő a legfőbb ellenzéki párt vezetője.

Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte az ellenzéki pártok képesek lesznek-e konszenzusra jutni a kormány átvételének kérdésében, ha a kabinet megbukik. „Ha én leszek az elnök, akkor biztosan, ha nem, akkor attól félek, folytatni fogjuk ezt a parttalan vitát, amit a románok szerinte már rég meguntak” - válaszolt Theodor Paleologu. (agerpres)

Nyitókép: Sputnik

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS