2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ meg fogja szavazni a bizalmatlansági indítványt

2019. október 02. 09:35, utolsó frissítés: 09:35

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség valamennyi törvényhozója jelen lesz a bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti szavazáson, és meg is fogja szavazni azt - közölte Cseke Attila szenátor.

Az RMDSZ-es politikus elmondta, mind a 30 RMDSZ-es képviselő és szenátor aláírta a bizalmatlansági indítványt.

„Szükség van a kormányt támogató parlamenti többség meglétének felülvizsgálatára, mert a kormány a parlament szavazata révén került beiktatásra. Teljesen demokratikus folyamat, hogy most ezt a többséget le kell ellenőrizni” - nyilatkozta a szenátor, hozzátéve, a számok alapján jelenleg megvan az esély egy új hatalmi konstrukció létrejöttére. „Ezt azonban a gyakorlatban is be kell bizonyítani” - nyomatékosította Cseke.

Azt is leszögezte, hogy mind a harminc RMDSZ-es törvényhozó jelen lesz a bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti szavazáson, és meg is fogja szavazni azt.

A „Románia újjáépítéséhez sürgősen meneszteni kell a Dăncilă-kormányt!” címet viselő bizalmatlansági indítványt kedden nyújtotta be az ellenzék a parlamenthez. A dokumentumot 237 törvényhozó írta alá a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Népi Mozgalom Párt, a Pro Románia, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a nemzeti kisebbségek soraiból, de 4 volt vagy jelenlegi PSD-s politikus is.(agerpres)

Nyitókép: HotNews

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS