2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban az újabb ügyvivő miniszteri javaslatokról: bármit lép is már Dăncilă, hiábavaló

2019. október 04. 18:12, utolsó frissítés: 18:14

Ludovic Orban liberális párti elnök „rossz véleménnyel van” a Viorica Dăncilă kormányfő által pénteken javasolt újabb ügyvivő miniszterekről.

Ezt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Nagyszebenben tartózkodó elnöke jelentette ki pénteken, hozzátéve, hogy „a PNL bizalmatlansági indítványt kezdeményezett, és bármit lép is már Viorica Dăncilă, hiábavaló lesz”.

„Rossz véleménnyel vagyok róluk” - válaszolta Orban arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az újonnan javasolt ügyvivő miniszterekről.

A PNL elnöke elismételte, meggyőződése, hogy a jelenlegi kormány megbukik a bizalmatlansági indítvány nyomán.

„A PNL bizalmatlansági indítványt kezdeményezett, és bármit is lép már Viorica Dăncilă, hiábavaló lesz. Csütörtökön sor kerül az indítvány vitájára és a voksolásra, és ez a kormány történelem lesz” - mondta még Orban, azzal támasztva alá kijelentését, hogy a dokumentumot 237 törvényhozó írta alá, és legalább heten fogják még azt támogatni, tehát 244 voksra számítanak.

Viorica Dăncilă kormányfő pénteken újabb ügyvivő miniszterekre küldött kinevezési javaslatokat Klaus Iohannis államelnöknek, tájékoztattak hivatalos források. Az említett források szerint a miniszterelnök Gabriel Leş védelmi minisztert javasolja ügyvivő belügyminiszternek, Daniel Suciu miniszterelnök-helyettest ügyvivő igazságügyi miniszternek, Nicolae Hurduc kutatási minisztert pedig ideiglenes oktatási miniszternek.

A kormányfő ugyanakkor ideiglenes jelleggel Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási minisztert bízná meg a környezetvédelmi tárca, Niculae Bădălău gazdasági minisztert az energetikai tárca vezetésével, míg Ştefan Oprea üzleti szféráért felelős miniszter a parlamenttel való kapcsolattartásért is felelne. A javaslat értelmében Alexandru Petrescu lenne a stratégiai partnerségekkel foglalkozó kormányfőhelyettes. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS