2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ha megbukik a kormány, Ponta azt szeretné, hogy a PSD maradjon továbbra is kormányon

2019. október 07. 18:22, utolsó frissítés: 18:22

A bizalmatlansági indítvány megszavazása után javaslatot tesz a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), hogy építsék vissza a parlamenti többséget a PSD köré, amelyből azonban hagyják ki Viorica Dăncilát, Mihai Fifort és társaikat - jelentette ki hétfőn Victor Ponta, a Pro Románia elnöke, aki hozzátette: feljegyzett noteszébe néhány kormányfőjelöltet, akik alkalmasak, tapasztaltak, és nincs pártkönyvük.

Meglátása szerint a hiúság nem engedné meg, hogy a miniszterelnök-jelölt a PSD vagy Pro Románia soraiból kerüljön ki, de egy külső személy vezetésével létrehozható egy baloldali többség, amely 'megtegye azt, amit 2016-tól nem tettek meg'.

"Ha erre nem kerül sor, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetésével alakul kabinet, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Párt (PMP) és nem tudom még kinek a támogatásával, akkor ránk ne számítsanak' - mondta Ponta.

A Pro Románia vezetője szerint, a szavazás után felálló új kormány legfontosabb feladata a jövő évi költségvetés kidolgozása lesz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS