2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cseke Attila: az RMDSZ nem akar egy átmeneti kormány tagja lenni

2019. október 08. 13:18, utolsó frissítés: 13:18

Az RMDSZ összes képviselője és szenátora meg fogja szavazni csütörtökön a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, viszont nem akar egy átmeneti kormány tagjává válni, nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es szenátor az RFI-nek.

A szenátor továbbá azt is kifejtette, hogy nem ragaszkodnak a nyilvános szavazáshoz, mivel a szövetség politikusai megbíznak egymásban, és ha korábban ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy mindannyian megszavazzák majd a bizalmatlansági indítványt, akkor az úgy is lesz.

„Elsősorban, mi megbízunk a kollégáinkban. Az elmúlt 29 évben egyszer sem volt olyan helyzet, amikor egy kollégánk nem tartotta volna tiszteletben azt, amiben megegyeztünk a parlamenti csoporton belül, és ez így lesz most is, a bizalom nagyon fontos számunkra”- nyilatkozta Cseke.

A szenátor elmondása az országnak egy olyan szakmai és politikai kormányra van szüksége, amely képes kellőképpen felkészülni az ország előtt álló rendkívül fontos választásokra. Arra a felvetésre, hogy a következő átmeneti kormányt a PSD, az ALDE és a PRO Románia pártok alkothatják majd, Cseke azt válaszolta, hogy ennek az esélye jelen esetben szerinte egyenlő a nullával.

Victor Ponta, a Pro Románia elnöke egyébként hétfőn nyilatkozta azt, hogy a bizalmatlansági indítvány megszavazása után javaslatot tesz a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), hogy építsék vissza a parlamenti többséget a PSD köré, amelyből azonban hagyják ki Viorica Dăncilát, Mihai Fifort és társaikat. (rfi.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS