2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis és Rareş Bogdan élesen bírálta a kormányt a bizalmatlansági indítvány megszavazásának előestéjén

2019. október 09. 22:26, utolsó frissítés: 22:35

Megoldjuk az igazságszolgáltatásban elkövetett visszaéléseket vizsgáló ügyészség kérdését is – jelentette ki szerda este Bukarestben, a PNL Bukarest-Ilfov megyei szervezeteinek ülésén Klaus Johannis államfő.

„A PSD, amióta hatalomra lépett, ide ígért, oda kínált, de tulajdonképpen folyamatosan azt tette, amihez a legjobban értett: inkompetens, de hűséges embereket nevezett ki az intézmények élére, megpróbálta megragadni Románia nagy közrendszereit, és mit ért el?

Az ország visszafejlődött egy olyan időszakban, amelyben annyi fejlesztési lehetőségünk lett volna. Ha a PSD nem akadályozott volna meg annyiszor, akkor egy szinten állnánk Európa nagy államaival. Európa tiszteletben tart és akar minket. (...)

A PSD a kormányzás első napján a haladással ellenkező irányba fordult és úgy is maradt. A magam részéről mindent megtettem, amit Románia elnökeként tehettem.

Nem szeretnék dicsekedni, nem vagyok a nagy szavak embere (...), de sem az amnesztia, sem a közkegyelem nem jött össze nekik, és a büntető törvénykönyveket sem sikerült annyira tönkretenniük, amennyire szerették volna, és ne gondolják, hogy azért, mert megjött az eszük, hanem azért, mert én ott ültem a fejükön. És az igazságszolgáltatás törvényei, tudják, hányszor visszaküldtem ezeket a Parlamentbe, az alkotmánybírósághoz, nem lettek tökéletesek, de messze vannak attól, amit eredetileg terveztek.

Maradt még az igazságszolgáltatásban elkövetett visszaéléseket vizsgáló ügyészség kérdése, megoldjuk ezt is" – hangoztatta Johannis.

R. Bogdan: Az ügyészségnek figyelnie kellene arra, amit a PSD három napja művel

A PSD az elmúlt három napban több százezer euró közpénzt fordított „szavazatvásárlásra", és erre figyelnie kellene az ügyészségnek – jelentette ki a PNL ülésén Rareş Bogdan, a párt első-alelnöke.

„A PSD kizárólag a bűnözők érdekében dolgozik. Azért, hogy megmentsen néhány »fehér gallérost«, bűnözőkkel töltötte meg az utcákat: (...) 21.000 bűnöző sétál szabadon, akiket a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján engedtek el. Szabadon bocsátottak 243 gyilkost, 110 pedofilt, 634 erőszakot elkövetőt és 2.300 rablót. A szabadon bocsátottak közül 47-en öltek ismét, 357-en újra raboltak, 47-en ismét erőszakot követtek el. Már fényes nappal is félünk gyerekeinket kiengedni az utcára. (...) A PSD veszélyessé tette Románia utcáit. Minden nap, amelyet Viorica Dăncilă a kormánypalotában tölt, extrém kockázatoknak teszi ki Romániát" – hangoztatta Bogdan.

Az európai parlamenti képviselő véleménye szerint, ha az ország elnöke nem szegül ellen, eddig „szétverték volna az igazságszolgáltatást".
(agerpres)
Nyitókép: inquamphotos.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS