2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis nem volt kíváncsi az RMDSZ kormányfő-jelöltjére. A szövetség addig nem támogat senkit, amíg nem ismeri a kormányprogramot

2019. október 15. 13:05, utolsó frissítés: 13:19

Az RMDSZ nem ad biankó csekket egyetlen kormánynak sem - erről tájékoztatta kedden Klaus Johannis államfőt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.


A szövetség közleménye szerint Kelemen Hunor a Cotroceni-palotában találkozott az államfővel, hogy a leendő kormány megalakításával kapcsolatban egyeztessenek.

„Klaus Johannisnak elmondtam, hogy nem adunk biankó csekket egyetlen kormánynak sem. Nem utasítunk el senkit, és nem is ígérünk támogatást senkinek mindaddig, amíg nem ismerjük meg a kormányprogramot, a miniszterek neveit, és nem tudjuk, milyen intézkedésekkel készülnek. Semmiképp sem akarunk egy olyan kormányt, amely sürgősségi rendeleteket hoz az igazságszolgáltatás, a választási törvények és a közigazgatás területein” - nyilatkozta az RMDSZ szövetségi elnöke.

A Transindex megkeresésére Hegedüs Csilla elmondta, hogy mivel az államfő nem érdeklődött a keddi találkozón az iránt, hogy ki az RMDSZ jelöltje a kormányfői tisztségre, ezért azt ők sem közölték Johanisszal.

„Mi azt mondtuk, hogy akkor fogjuk nevesíteni (az RMDSZ miniszterelnök-jelöltjét szerk.megj.), hogyha Johannis elnök erre kíváncsi. Erre nem kérdezett rá és mi nem mondtuk el”- nyilatkozta az RMDSZ szóvivője.

Hegedüs azt is közölte, hogy az RMDSZ sem a PNL-vel, sem az USR-vel nem egyeztetett még sem az esetleges kormányprogramról, sem a esetleges kormánytagok névsoráról. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS