2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ludovic Orban: a miniszterek többsége a PNL-ből kerül majd ki

2019. október 16. 10:00, utolsó frissítés: 10:01

A politikai pártokkal folytatandó tárgyalások vélhetően kedden vagy szerdán sorra kerülő utolsó fordulója után ismerteti a kijelölt kormányfő a miniszterjelöltek névsorát - erről a Digi24 kedd esti műsorában beszélt Ludovic Orban, aki kormányalakítási megbízást kapott Klaus Johannis elnöktől.


A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője úgy fogalmazott, „a miniszterek többsége a pártból kerül majd ki”. Rámutatott, a következő napokban tárgyalásokat kezdeményeznek a parlamenti pártokkal, valamint a munkáltatói szövetségek, a szakmai szervezetek, a civil szervezetek és a szakszervezeti szövetségek képviselőivel is. A miniszterjelöltek listáját a kedden vagy szerdán sorra kerülő utolsó tárgyalási fordulót követően hozzák nyilvánosságra - mondta, hozzátéve, hogy 15, legfeljebb 16 minisztériumból álló kormánystruktúrában gondolkodnak.

Orban nem kívánt neveket elárulni a potenciális miniszterjelöltek jegyzékéről, de azt mondta, hogy a pénzügyminiszteri tisztség kapcsán négy név is felmerült. Amikor megkérdezték tőle, számolnak-e azzal, hogy hivatásos katonára bízzák a védelmi tárca vezetését, a megbízott kormányfő azt válaszolta, egyetlen lehetőséget sem zárnak ki.

Ludovic Orban rámutatott, a többi parlamenti párttal folytatandó egyeztetéseken többek között azt beszélik meg, hogy részt kívánnak-e venni valamilyen formában a kormányzásban vagy sem, hogy szerintük melyek kell hogy legyenek a kormányprogram főbb pontjai, ugyanakkor a miniszterjelöltekkel kapcsolatban is kikérik a véleményüket.(agerpres)

Nyitókép: caleaeuropeana.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS